RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nødlandet to ganger i Bergen før

Sist oppdatert:
Atlantic Airways fra Færøyene har i tillegg til havariet nødlandet to ganger i løpet de siste månedene på Flesland med et fly av samme type.

Atlantic Airways fra Færøyene som kjørte utfor rullebanen på Stord i morgentimene i dag, har nødlandet to ganger i løpet av de siste fem ukene på Flesland.

Begge gangene var det ett og samme fly av typen British Aerospace 400 som var i trøbbel og utrolig nok var problemene de samme ved begge hendelesene som skjedde med mindre enn en ukes mellomrom.

Det er ikke det samme flyet som er forulykket på Stord i dag. Men selskapet flyr bare denne flytypen.

Klarte ikke å bremse
Både den 3. og den 7. september var det færøyværinger på vei hjem fra København som måtte nødlande på Bergen. Grunnen var problemer med luftbremsene som gjorde at flygeren ikke klarte å sette farten ned tilstrekkelig før landing.

Det som da skjedde var at flyplassen i Torshavn ikke var lang nok til å ta et fly som måtte lande med en landingshastighet på 330 km i timen. Flyet ble i begge tilfellene omdirigert til Flesland Lufthavn i Bergen som tok imot gjestene og flygeren den gang uttalte etterpå at landingen var hard, men kontrollert.

Luftfartsmyndighetene sa i etterkant av de to hendelsene at dette ikke var alvorlige hendelser og selv om episodene skjedde med kun fire dagers mellomrom.

Ikke alvorlig nok
- Det som skjedde faller inn under det vi kaller «driftsforstyrrelser av mindre alvorlig grad», sa Torfinn Horn i Statens havarikommisjon for transport til iBergen.no den gang.

Det var det aldri snakk om å sette flyet på bakken i lengre tid påvente av en grundigere sjekk av flyet og selskapet. Flyet ble reparert i Bergen av tilreisende teknikere før det fløy videre.

Flyet er registrert i Danmark og er under danske luftfartsmyndigheters kontroll.

Katrine Larsen i det danske Luftfartsværket bekrefter for iBergen.no at et fly fra selskapet var involvert i to nødlandinger i Bergen for vel en måned siden.

- Det er ikke det samme flyet, sier Magni Auge i Atlantic Airways til iBergen.no. Han vil ikke si annet enn at det er et av deres fly som er havarert. Han skal komme med en utfullende pressemelding klokken 1300 i dag.

På en pressekongferanse på Stord har selskapet opplyst at det er et fly med registreringskjennetegn OY RCB som har havarert. Flyet som nødlandet i Bergen hadde kjennetegn OY RCC

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere