RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Et av Norwegians Dreamliner-fly går inn for landing på Oslo lufthavn. Selskapet får kraftig kritikk i et brev fra Luftfartstilsynet.
Et av Norwegians Dreamliner-fly går inn for landing på Oslo lufthavn. Selskapet får kraftig kritikk i et brev fra Luftfartstilsynet. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Nødutgang var ubemannet på Norwegian-fly fra USA

Luftfartstilsynet kommer med kraftig kritikk av flyselskapet Norwegian etter en flygning med for få kabinansatte om bord fra USA.

Blant annet var en prioritert nødutgang ubemannet.

Luftfartstilsynet har lest selskapets interne rapport, og tilsynet har i et brev til Norwegian kommet med flere kritiske tilbakemeldinger, ifølge Dagbladet.

«Med fem aktive kabinbesetninger skulle flygningen ikke vært gjennomført. Bestemmelsene er til for å ivareta passasjerenes sikkerhet, ikke service. Grunnet feil og manglende kjennskap til selskapets prosedyrer ble flygningen likevel gjennomført uten at passasjerens sikkerhet ble ivaretatt slik regelverket tilsier», skriver seksjonssjef Frode Lenning i Luftfartstilsynet.

Videre påpeker tilsynet at flygningen ble gjennomført uten en orientering hvilke konsekvenser den reduserte bemanningen hadde.

– Dette medførte at en av de høyest prioriterte nødutgangene ikke var bemannet, skriver tilsynet.

Bakgrunnen for saken var en krangel mellom kapteinen og de kabinansatte om bord i et Boeing 787 Dreamliner-fly fra New York til Stockholm 26. januar i år. Fire av de ni i kabinen ble igjen i New York fordi de var bekymret for været, mens Norwegian overfor Dagbladet har betegnet forholdene som ikke verre enn en vanlig norsk vinterdag. Ledelsen i flyselskapet mener flysikkerheten ble fulgt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere