RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedbemanning gjør oss syke

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi blir syke av nedbemanning, viser en studie utført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet.

Når bedrifter og institusjoner nedbemanner, er det ikke bare de som rammes direkte som merker det. Også kolleger lider, og sykefraværet går opp.

En ferske studie viser at ansatte ved en institusjon som har nedbemannet med 20 prosent, har høyere sannsynlighet for å bli syke og har også gjennomgående lengre sykefravær enn ansatte ved en stabil institusjon, melder Kanal 24.

- Det er klart spørsmålet om du er den som må gå neste gang, skaper usikkerhet. Det er ikke et gode, det kan de fleste av oss tenke seg, sier LO-sekretær Trine Lise Sudnes.

Informasjon til de ansatte er avgjørende i slike prosesser, ifølge LO-sekretæren.

- Jeg tror ofte at prosessene forut for omstilling er for dårlige. Det er for dårlige utredninger knyttet til konsekvenser både når det gjelder helse, miljø og sikkerhet, sier hun ifølge Kanal 24.

Hun mener arbeidsgiverne i mye større grad må ta de ansatte med på råd og sørge for at medbestemmelse knyttet til endringsprosesser blir langt bedre enn i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere