RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Nederlandsk drapstrussel mot nordmenn

Sist oppdatert:
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer å styrke sikkerheten til norske politikere etter at en drapstrussel ble publisert i en nederlandsk avis.

Norsk selfangst, og forslaget om å la turister jakte sel, har som kjent skapt irritasjon langt utenfor Norge. I den seriøse avisen de Verdieping har person sagt at han føler en sterk plikt til å skyte norske politikere. Forfatteren av debattinnlegget oppfordrer også nederlendere til å utøve ekstrem vold mot nordmenn generelt. Personen beskriver nordmenn som primitive og blodtørstige.

- Vi skulle aldri ha publisert innlegget, og innser at vi gjorde en stygg feil, sier Maaike van Houtin til avisen Nordlys. To motinnlegg er publisert i avisen, men skaden er skjedd.

- Vi tar slike trusler på alvor, men kommenterer ikke hva vi gjør, sier PST-sjef Jørn Holme til Aftenposten. Ifølge avisen vurderer PST nå å styrke sikkerheten til enkelte norske politikere.

- Dette må politiet etterforske, og sørge for at vedkommende bak innlegget blir straffet, sier stortingsrepresentant Steinar Bastesen i Kystpartiet.

- Vi er oppmerksom på saken, og kommer til å følge den opp. UD tar alle slike trusler på alvor, sier pressetalskvinne Cathrine Andersen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere