*Nettavisen* Nyheter.

Nederlandsk drapstrussel mot nordmenn

Foto: (TV 2)

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer å styrke sikkerheten til norske politikere etter at en drapstrussel ble publisert i en nederlandsk avis.

20.02.05 06:01

Norsk selfangst, og forslaget om å la turister jakte sel, har som kjent skapt irritasjon langt utenfor Norge. I den seriøse avisen de Verdieping har person sagt at han føler en sterk plikt til å skyte norske politikere. Forfatteren av debattinnlegget oppfordrer også nederlendere til å utøve ekstrem vold mot nordmenn generelt. Personen beskriver nordmenn som primitive og blodtørstige.

- Vi skulle aldri ha publisert innlegget, og innser at vi gjorde en stygg feil, sier Maaike van Houtin til avisen Nordlys. To motinnlegg er publisert i avisen, men skaden er skjedd.

- Vi tar slike trusler på alvor, men kommenterer ikke hva vi gjør, sier PST-sjef Jørn Holme til Aftenposten. Ifølge avisen vurderer PST nå å styrke sikkerheten til enkelte norske politikere.

- Dette må politiet etterforske, og sørge for at vedkommende bak innlegget blir straffet, sier stortingsrepresentant Steinar Bastesen i Kystpartiet.

- Vi er oppmerksom på saken, og kommer til å følge den opp. UD tar alle slike trusler på alvor, sier pressetalskvinne Cathrine Andersen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag