RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Nei til marihuana som medisin

Sist oppdatert:
Helseminister Ansgar Gabrielsen sier nei til marihuana som smertelindring for MS-pasienter.

Mange pasienter med multippel sklerose (MS) bruker marihuana og hasj som smertelindring. I høst avslørte TV 2 at det flere steder i Oslo har blitt dyrket marihuana til MS-pasienter.

Tommelen ned
Aps helsepolitiske talsmann Bjarne Håkon Hanssen ba helseministeren vurdere om marihuana bør legaliseres til medisinsk bruk i Norge, men Ansgar Gabrielsen vender tommelen ned, skriver Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

«Departementet vurderer det slik at kunnskapsgrunnlaget i dag er for dårlig til å kunne legalisere bruk av marihuana til medisinsk bruk i Norge», skriver helseministeren i brevet til Hanssen.

Bjarne Håkon Hansen er ikke fornøyd med svaret:

- Defensivt
- Jeg synes det er litt defensivt. Nå sier de bare at det foregår forskning – og så avventer de. Mitt råd er at han burde innlede samarbeid med MS-forbundet slik at vi også kan få bidratt med kunnskap på dette området, sier Aps helsepolitiske talsmann til ANB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere