RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei til oljevirksomhet i Nordland

Et flertall av befolkningen i Nordland sier nei til oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Fylkes- og lokalpolitikere ivrer for oljevirksomhet, men en måling som Norsk Respons har gjennomført for A-pressens aviser i Nord-Norge viser at de i liten grad har befolkningen med seg. 48 prosent i Nordland mot å åpne Lofoten og Vesterålen for oljeboring. 33 prosent sier ja, mens resten oppgir at de er usikre, skriver Lofotposten.

Spørsmålet til 602 personer lød: «Er du for eller imot at det tillates oljeboring i følgende områder: Utenfor Lofoten og Vesterålen? Nye felter i Barentshavet?»

Det er flertall i alle fylkene i landsdelen for å åpne nye felt i Barentshavet, men skepsisen er stor når det gjelder Lofoten og Vesterålen. Størst er motstand i nettopp disse regionene. Her svarte 55 prosent nei og 32 prosent ja.

- Løftene om arbeidsplasser er lite konkrete. Jeg tror folk flest tenker at Lofoten og Vesterålen påføres en stor risiko med oljevirksomheten. Arbeidsplassene er det langt mer usikkert med, sier daglig leder i Nordland Fylkes Fiskerlag, Steinar Jonassen, til Lofotposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere