*Nettavisen* Nyheter.

Nekter å avlive drapshund

Hundeeier Jarle Bråten nekter å avlive amstaffen Odin som drepte en puddel på Majorstua tirsdag. - Det var puddelen som hundset amstaffen. Amstaffen bare tok igjen, hevder hans advokat.

23.10.03 16:37

Politiet bruker kamphundloven som hjemmel når Bråten blir bedt om å ta livet av amstaffhunden. Loven sier at hunder som har skadet andre dyr eller mennesker kan avlives. Bråten har 14 dager på seg til å avlive Odin. Hvis det ikke skjer innen den tid vil politiet gå til Namsretten for å få en kjennelse på at hunden skal avlives.

- Det som skjedde er kjempetragisk, men det blir ikke bedre av at Odin også må dø, sier Jarle Bråten til VG.

Hvem angrep hvem
Hans advokat John Christian Elden sier til TV 2 Nettavisen at Bråten ikke har samtykket i at hunden skal avlives, og at han heller ikke vil gjøre det. Elden peker på at i dette tilfellet finnes det forhold rundt "skadeforvoldelsen som gjør at avliving vil være et uforholdsmessig stort inngrep", slik det står i lovteksten.

- I denne saken er det spørsmål om hvem som angrep hvem, og om avliving er nødvendig. Slik jeg har fått saken opplyst, var det puddelen som hundset amstaffen, og amstaffen som tok igjen. Ulikheten i størrelse var avgjørende for det uheldige utfall av kampen, ikke agressivitet fra amstaffen, som er en godkjent hund, sier Elden.

Holder på hunden
Politiet har foreløpig hunden i forvaring, og Elden mener at de kan ta vare på hunden til saken er avklart.

Om puddeldrapet hadde skjedd etter nyttår, når amstaff er blitt ulovlig, kunne politiet ha vedtatt avliving umiddelbart. Pittbull, som i dag er omfattet av kamphundloven, kan i dag avlives uten å ha gjort noe galt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.