RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å behandle utlendinger

En Harstad-lege har gitt klar beskjed til fastlegekontoret i Troms om at han ikke vil ha utlendinger til pasienter.

I tillegg ser legen helst at han slipper å behandle kvinner i fertil alder, samt krevende pasienter, som for eksempel kronikere med omfattende oppfølgingsbehov.

- Vedkommende lege har ringt oss og anmodet om at han ikke tildeles utenlandske statsborgere. I tillegg har han bedt flere av pasientene om å velge en annen lege, sier ansvarlig for fastlegekontoret i Troms, Stig Ørsje til VG.

Mandag møtes Samarbeidsutvalget for fastlegeordningen i Harstad kommune for å diskutere hvordan kommunen skal forholde seg til saken.

Harstad kommune ønsker å drøfte hvordan kommunen skal forholde seg til situasjonen,» skriver saksbehandleren i møteinnkallingen.

Forskriftene i fastlegeordningen slår fast at enhver lege har plikt til å ta imot pasienter så lenge han står på listen over ledige fastleger. Den eneste muligheten til å stanse inntak av pasienter, er å stenge listen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere