RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å gi kreftpenger til Jan Ove

Sist oppdatert:
Norske leger nekter å refundere pengene som kreftrammede Jan Ove Tømmeraas brukte av egen lomme på livsforlengende behandling.

Jan Ove Tømmeraas fra Asker har tarmkreft med spredning.

Etter å ha blitt nektet livsforlengende behandling i Norge for to år siden, reiste han til Tyskland og betalte nær en million kroner av egen lomme på behandling.

Nå har de norske legene snudd, og tilbyr nå ham og andre den behandlingen som han selv måtte betale for i Tyskland, gratis. For etter at TV 2 tok opp saken, gjorde Ullevål sykehus helomvending fordi de så at behandlingen i Tyskland faktisk virket.

I dag får altås Tømmeraas den samme behandlingen i Norge, som han selv måtte finne fram til og betale for i Tyskland.

Men sparepengene får han likevel ikke refundert, melder TV 2 Nyhetene.

Leder i helse - og omsorgskomitéen Harald Tom Nesvik (Frp) kjenner Tømmeraas-saken godt. Han reagerer kraftig på avslaget fra klagenemda, og mener nemnda har utvist et for strengt skjønn.

- Jeg vil ta initiativ til å be statsråden se på saken, eventuelt vil jeg be statsråden om å endre regelverket for at slike ting ikke kan skje igjen, sier han til TV 2 Nyhetene.

Tømmeraas vet ikke hvor lenge han kan holde kreften i sjakk. Han har brukt opp alle sparepengene på å holde seg i live, og vist at når norske leger gir opp, kan det nytte å ikke gi opp selv.

- Det viktigste er å holde seg på beina så lenge som mulig, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere