Gå til sidens hovedinnhold

Nekter å la seg avhøre

Mye tyder på at drapet på Sandaker tirsdag var et gjengoppgjør. Men i miljøet de to ofrene tilhører, er det få som vil snakke med politiet.

Politiet jobber med flere teorier om motivet for skytedramaet, der en person (23) ble drept mens en annen ble alvorlig skadet. Den skadde 22-åringen tilhører den såkalte A-gjengen og er selv dømt for å ha skutt mot medlemmer av den rivaliserende B-gjengen.

Skytingen kan ha vært en hevnaksjon etter drapet på Zia Anwar i Arendal. Ifølge NRK jobber politiet også med en teori om at skytingen kan ha vært et oppgjør etter at de to som ble skutt skal ha stjålet penger fra en marokkansk narkotikabande nylig.

- Det er mange slags gjengmiljøer og flere gjenger. Vi har ikke konkludert med noen sammenhenger. Det er jo kjent at ofrene har vært borti til dels alvorlig kriminalitet, og det er naturlig for oss å undersøke disse miljøene, sier etterforskningsleder Terje Kristiansen til NTB.

Tause
En stor gruppe vitner er avhørt i saken, og politiet har gjennomført rundspørringer i en rekke miljøer rundt de to ofrene. Men flere mulige informanter vil ikke la seg avhøre av etterforskerne.

- Det kan være mange årsaker til at noen vil fortelle og tipse om ting, mens andre ikke vil si noe. Det er ikke enkelt, sier Kristiansen.

Sjekker overvåkingsvideoer
Etterforskerne har fått inn videoopptak fra en rekke overvåkingskameraer i området, men analyser av disse opptakene er tidkrevende og har så langt ikke gitt noen entydige spor for den videre etterforskningen.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot