RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å svare på homo-spørsmål

Sist oppdatert:
ASKER (TV 2 Nettavisen): En kraftig provosert statsminister truet med å avbryte pressekonferansen etter spørsmål om hans eget syn på homofilt samliv.

Kjell Magne Bondevik avviser at homsedebatten de siste ukene har skapt rivninger internt i regjeringen.

- Samholdet i regjeringen er veldig sterkt, sa Bondevik på en pressekonferanse i Asker torsdag.

Statsministeren fikk spørsmålet etter at VG i dag skrev at parlamentarisk leder i KrF, Jon Lilletun, hadde refset Venstre-leder Lars Sponheim for å fyre opp under homsedebatten.

- Ingen dramatikk
Utgangspunktet for debatten er at KrF-leder Dagfinn Høybråten er medlem av Norsk Misjonsforbund, som utestenger homofile som har kjærester fra medlemskap.

- Jeg vil selvfølgelig aldri kommentere hva vi drøfter internt i regjeringen, men det de ulike partiene har uttalt, er noe vi godt kan leve med. Det er ingen slik dramatikk som tabloidene gir inntrykk av, presiserte Bondevik.

Kraftig provosert
Samtidig som Bondevik understreker det friksjonsfrie samarbeidet mellom regjeringspartiene, ble han likevel kraftig provosert da en journalist spurte om hans syn på homofilt samliv.

- Det er ingen grunn til å kommentere saken ytterligere, sa Bondevik og la til at hvis journalistene skulle fortsette å spørre om homofili, kunne han like godt avslutte pressekonferansen.

En redaktør fra Dagbladet «dristet» seg likevel senere til å spørre hvorfor statsministeren blir så provosert over å få spørsmål om homofili når han samtidig understreker at det ikke er noen splid i regjeringen om spørsmålet.

- Vil ikke endre mening
Da gjentok Bondevik på nytt at ledelsen i KrF ikke vil la seg presse til å si hva de mener om saken.

- Det er forventet at vi skal skifte strategi, men det vil vi ikke gjøre. Jeg vil ikke svare noe annet på spørsmålet enn det Dagfinn Høybråten allerede har svart når det gjelder å skille mellom et menighetsmedlem og en politiker, sa han.

Ønsket homofile velkommen
Bondeviks tone var en helt annen i dag enn på partiets ekstraordinære landsmøte for en måned siden i Bergen. Da ble Høybråten avbrutt under sin tale av aksjonister fra Rød Ungdom som protesterte mot KrF’s syn på homofile.

Etter at aksjonistene var kastet på dør understreket både Bondevik og Høybråten at KrF ikke vil diskriminere noen på bakgrunn av seksualitet. Statsministeren understreket at partiet ønsker homofile tillitsvalgte velkomne i KrF.

- Sannsynligvis har vi noen allerede, smilte Bondevik i Bergen.

Usynlig Sponheim
Lars Sponheim, som ifølge VG skal ha blitt refset av Lilletun for å være lite lojal mot regjeringen i homofilisaken, forsøkte så godt han kunne og gjøre seg usynlig da journalistene møtte ham i trappa i dag på Sem Gjestegård i Asker etter pressekonferansen med Bondevik.

- Jeg er egentlig ikke her, sa han og forsvant kjapt inn for å diskutere regjeringens strategi videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere