*Nettavisen* Nyheter.

Nekter drapsdømt tannlege å jobbe

En 34 år gammel tannlege er blitt fratatt autorisasjonen etter at han ble dømt for drap på sin kone. Advokat John Christian Elden reagerer kraftig.

Tannlegen fra Finnsnes i Troms ble i 2003 dømt til 11 års fengsel for drap under skjerpende omstendigheter på sin russiskfødte kone. Kvinnens to tenåringsbarn var vitner til drapet.

For få dager siden bestemte Statens helsetilsyn å frata 34-åringen autorisasjonen som tannlege, skriver Aftenposten. De mener han har vist en adferd som gjør ham uskikket til å jobbe som tannlege.

- Hele behandlingen fortoner seg som ulogisk. Det finnes ingen sammenheng mellom drapet og min klients virke som tannlege. Dette betyr at alt helsepersonell som dømmes for drap eller andre grove forbrytelser, automatisk vil miste autorisasjonen, sier mannens forsvarer, John Christian Elden til avisen.

Nå klager Elden på vedtaket, og ber om en ny vurdering av saken. Han påpeker at den drapsdømte tannlegen vil bruke sine kunnskaper til å behandle tennene til sine medfanger i Trondheim fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.