RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for at barnet er feit

Sist oppdatert:
Mange foreldre vil ikke erkjenne at barnet sitt er overvektig, viser en ny studie.

(SIDE2): I studien ble foreldre spurt om å plukke ut en skisse som representerte sitt barn. 70 prosent plukket ut et bilde av en tykkere modell, ifølge doktor Helen J. Binns, fra Northwestern University i Chicago.

I går meldte AP, ifølge en rapport, at antallet overvektige barn i verden vil økte kraftig innen 2010.

Mødre fornekter

Ved å sammenligne fotografier og skisser viste foreldrene at de ikke tar oppfatningen av barnet med i betraktning når det gjelder medisinske symptomer, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Flere rapporter viser at mange mødre, spesielt de med små barn, ikke ser på sitt altfor tykke barn som overvektig. De har en feil oppfatning av at barnet har den riktige vekten.

I studien undersøkte Binns og hennes team foreldres oppfattelse av sitt barns overvekt og studerte om skisser kunne være med på å hjelpe foreldre til å forstå barnets problem.

Undersøkelsen

Av 223 barn, i alderen to til 17 år, var 20 prosent av barna overvektige og 19 prosent i risikosonen for å bli overvektig. Over halvparten (60 prosent) av deltakerne var under 6 år.

Studien viste at flere av foreldrene ikke erkjente at deres barn var overvektig. Bare en tredjedel (36 prosent) av foreldrene identifiserte rett i at barnet sitt var overvektig, eller i faresonen for å bli det.

Da foreldrene skulle velge en skisse som representerte sitt barn, plukket 70 prosent ut bilde av en tykkere modell på skissen enn sitt eget barns utseende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere