RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for trikkedrapet

Sist oppdatert:
I det første avhøret somalieren (40) har klart å gjennomføre, nektet han for å ha drept én og skadet fire på trikken.

Tirsdag klarte 40-åringen å gjennomføre sitt første avhør etter at han ble pågrepet og siktet for trikkedrapet. Ifølge mannens forsvarer, Heidi Bache-Wiig, er han fremdeles svært psykisk ustabil, og hun er i tvil om det er forsvarlig å gjennomføre avhørene.

- Han forteller at han fremdeles blir plaget av stemmer som blir høyere under avhør. Han sier han ser skygger på veggene av åndene som plager ham inne i hodet, sier Bache-Wiig til TV 2 Nettavisen.

- Ufullstendig og hoppende
Bache-Wiig var til stede under hele det to og en halv timer lange avhøret ved Dikemark sykehus hvor somalieren har fått psykiatrisk behandling siden han ble pågrepet. Like etter pågripelsen forsøkte politiet å avhøre mannen, men det måtte avbrytes på grunn av hans psykiske tilstand.

- Var han tilregnelig nå?

- Han svarer på spørsmål, men kan bli noe ufullstendig og hoppende. Men man kan få en viss mening ut av svarene. Likevel er det viktig å legge hans tilstand til grunn når man tolker svarene, sier forsvareren.

Hun vil foreløpig ikke sette foten ned mot nye avhør. Neste avhør planlegges i begynnelsen av oktober.

Snakket ikke om drapet
Det kom ifølge Bache-Wiig lite nytt ut av avhøret tirsdag. I løpet to og en halv time rakk politiet kun å gå gjennom det som skjedde forut for selve hendelsen på trikk nummer 17 ved Bislett 3. august i år. I tillegg ble somalieren konfrontert med uttalelser han kom med under det første avhøret.

- Han gjentok at han ikke kjenner seg igjen i det som har skjedd og mener det ikke kan være han som har gjort det, sier Bache-Wiig til TV 2 Nettavisen.

Det har tidligere kommet frem at den drapssiktede ble innlagt ved Ullevål psykiatriske avdeling kort tid forut for trikkedrapet. Mannen er varetektsfengslet ved psykiatrisk avdeling på Dikemark sykehus. Han har fått diagnosen schizofren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere