Nekter Köhn å preke i kirken

Foto: (Scanpix)

Ledelsen ved Hareid kirke på Sunnmøre vil ikke slippe biskop Rosemarie Köhn til på prekestolen. Biskopens syn på homofili og det at hun er kvinne, skal være årsaken. Se web-TV og ta debatten i Veggavisen.

18.09.04 21:01

Delta i debatten i Veggavisen

Biskopen er invitert til Hareid kommune i forbindelse med et ti dager langt kulturstevne. Köhn skal holde hovedtalen under festarrangementet lørdag 16. oktober. Arrangørene av kulturstevnet så for seg at biskopen også kunne delta for eksempel med en preken under gudstjenesten i Hareid kirke søndagen. Men kapellan Michael Møgster og sogneprest Atle Hopland vil ikke slippe biskopen til, skriver Aftenposten.

Biskop Rosemarie Köhn skal imidlertid være hjertelig velkommen som vanlig kirkegjenger til søndagsgudstjenesten, men det vil ikke Köhn.

- Et sted går grensen, sier hun til NRK

Til arrangørene av kulturstevnet er det blitt forklart at biskop Köhns syn på homofili er årsaken, i tillegg til at sognepresten er sterkt imot kvinnelige prester.

- Jeg blir både sint og lei meg. Det er utrolig at enkeltprester kan sitte og si nei til at en biskop kan delta på en gudstjeneste, mener ordfører Gunn Berit Gjerde (V) i Hareid kommune.

Biskop Odd Bondevik i Møre sier til NTB at han ikke vil kommentere saken før han har snakket med prestene selv.

- Men formelt har de ikke opptrådt klanderverdig. Det er opp til presten å bestemme hvem som skal preke i en gudstjeneste, sier Bondevik.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag