RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix)

Nekter røykere tak og vegger

Sist oppdatert:
I Bergen blir det ikke lov å ha vegger rundt eller tak over uteserveringen dersom det skal være tillatt å røyke. Brytes reglene venter skyhøye bøter.

Det virker dermed som at eventuelle røykeplaner bak lune vegger og under beskyttende tak kan bli slukket lenge før røyken er tent. Flere restauranter og barer med uteservering i regnbyen Bergen må derfor bygge om for å oppfylle kommunens nye bygningsmessige krav dersom gjestene skal få røyke, skriver Bergens Tidende.

Egne regler i Bergen
Det er Arbeidstilsynet og kommunen som har ansvaret for å påse at verken ansatte eller gjester ved barer og puber blir utsatt for passiv røyking. Og i Bergen har kommunen utarbeidet spesielle retningslinjer for hvordan den nye røykeloven skal håndheves, deriblant strenge bygningsmessige krav til lokalene.

- Loven kommer til å bli håndhevet strengt, sier Sonja Skotheim, avdelingsleder for helsevernetaten i Bergen kommune til Bergens Tidende.

Sekssifret bot?
Dersom noen blir tatt for å bryte reglene venter først en skriftlig advarsel. Skulle ikke pekefingeren virke skremmende nok og bruddene fortsetter, risikerer innehaverne politianmeldelse samt bøter beregnet ut ifra omsetningen til puben. I noen tilfeller kan det bli snakk om bøter både på fem- og sekssifrete beløp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere