RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter skyld for Drammen-bomben

Sist oppdatert:
41-åringen som tirsdag møter i Drammen tingrett, tiltalt for drapsforsøk på eks-kona, nekter straffskyld. Kvinnen fikk store skader da hele bilen hennes eksploderte i januar i fjor.

Ifølge advokat Frode Sulland mener hans klient seg uskyldig i alle de tre forholdene som tiltalen omfatter . 41-åringen er foruten den kraftige eksplosjonen på Åssiden i Drammen den 23. januar i fjor, også tiltalt for dokumentforfalskning og for å ha brutt betingelsene i et besøksforbud mot eks-kona.

- Han har nektet straffskyld for den tiltalen helt fra han ble pågrepet og fastholder det. Han nekter for å ha noe med eksplosjonen i Drammen å gjøre, sier Sulland til NTB.

Dynamitt og bensin
Statsadvokat Paal S. Berg er aktor i saken mot 41-åringen. Han forteller at politiet har gjennomført en lang etterforskning. Til Dagbladet bekrefter han at de i fjor høst blant annet har sprengt en bil for å sammenligne skadene med dem som den aktuelle bilen i eksplosjonen på Åssiden fikk.

Påtalemyndigheten mener mannen forsøkte å drepe sin da 35 år gamle eks-kone med å montere en kraftig sprengladning til bilen hennes. I tiltalen går det fram at han skal ha koblet en utløsermekanisme til bilen og plassert en dynamittladning og en bensinkanne i bilens forsete.

Kraftig eksplosjon
- Utløsermekanismen var festet til døren slik at den ble utløst idet hun låste opp bildøren, sier Berg til NTB.

Kvinnen overlevde den svært kraftige eksplosjonen, nærmest mirakuløst ifølge dem som kom fort til åstedet. Kvinnens grønne Golf var forvandlet til en haug med brent og forvridd metall. Flere andre biler som sto rundt, fikk kraftige skader og politiets tekniske etterforskere fant bildeler flere hundre meter fra stedet i dagene etter.

- Dette kunne vært svært farlig dersom det hadde vært flere ute på plassen når ladningen gikk av. Det er det ingen tvil om, og det er derfor vi også har tiltalt mannen for brudd på mordbrannparagrafen i straffeloven, sier Berg.

Mange vitner
At mannen også er tiltalt for dokumentforfalskning og for brudd på besøkelsesforbudet har ført til en lengre tiltale enn først planlagt.

- Dette er ikke forhold som politiet har lett etter, men som har dukket opp i løpet av etterforskningen. Da kan vi ikke bare late som vi ikke har sett og la det ligge, sier Berg.

Rettssaken er planlagt å strekke seg over tre uker i Drammen tingrett. Påtalemyndigheten påpeker at det har vært en lang etterforskning med mye teknisk ekspertise som har vær trukket inn. I alt er 60 vitner innkalt til rettssaken.

- Lenge å vente
Forsvarer Sulland mener den lange vitnelisten representerer påtalemyndighetens omfattende forsøk på å få politiets teorier til å stemme overens. Selv har forsvaret bare et fåtall av de bebudede vitnene. Den 41-årige klienten har ventet lenge på at saken skal starte.

- Det har vært en lang ventetid. Han har ventet på at saken skal komme opp og er glad for at den endelig skal starte, sier Frode Sulland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere