*Nettavisen* Nyheter.

Nekter skyld for torpedo-drap

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Mannen som er tiltalt for å ha skutt og drept David Toskas bestekamerat, William Ellingsen, nektet i dag straffskyld for drapet.

20.03.06 10:14

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Mandag morgen startet rettssaken mot 33-åringen som er tiltalt for å ha skutt og drept Nokas-dømte David Aleksander Toskas beste venn, William Ellingsen, i Oslo 7. februar 2004.

Da tiltalten ble opplest i tingretten, svarte tiltalte nektende på spørsmål om straffskyld for forsettelig drap.

Streng sikkerhet
Det var iverksatt strenge sikkerhetstiltak utenfor rettslokalet da rettssaken startet mandag. Den tiltalte 33-åringen har uttrykt frykt for sin egen sikkerhet, da mannen han står tiltalt for å ha drept, var en svært sentral i det organiserte kriminelle miløjet i Oslo.

Under Nokas-rettssaken ble Ellingsen trukket frem en rekke ganger som en av planleggerne og organisatorene bak dødsranet i Stavanger.

Tiltalte møtte sammen med sin forsvarer, advokat Mona Høiness. Han ønsket ikke å bli avfotografert, men virket etter forholdene rolig.

Da han inntok vitneboksen, kunne man tydelig se at tiltalte var iført skuddsikker vest.

Han skal starte sin forklaring mandag formiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

- Tilfeldig drap
I sitt innledningsforedrag sa statsadvokat Svein Holden at det må ha vært tilfeldig at det var nettopp William Ellingsen som ble skutt og drept.

- Vi mener at tiltalte på eget initiativ trakk opp et våpen og skjøt seks skudd mot festdeltakerne. Det var tilfeldig at Ellingsen ble drept. Påtalemakten har ingen grunn til å tro at tiltalte mente å ramme ham, sa Holden.

Ble banket opp
Bakgrunnen for drapet skal ha vært en krangel på en fest i Gabels gate kort tid før drapet. Tiltalte ble da angrepet av en av festdeltakerne og banket kraftig opp.

Han skal ha fått varige skader som følge av slagsmålet, og en av festdeltakerne er tiltalt for legemsbeskadigelse som følge av slagsmålet.

Etterpå forsvant tiltalte og kameraten fra festen. Deretter skal 33-åringen, ifølge politiet, ha ringt en rekke venner for å skaffe seg et våpen.

Skjøt gjennom dør
Da flere av festdeltakerne kom ut på gaten avfyrte tiltalte flere skudd. Ifølge 33-åringens politiforklaring prøvde han å skyte i luften for å skremme festdeltakerne. Politiet mener derimot at han skjøt bevisst mot gatedøren.

Innenfor døren stod Ellingsen. Han ble truffet av ett av skuddene i hals og nakkeregionen. Han døde etter kort tid av skadene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag