*Nettavisen* Nyheter.

Nekter skyld for trikkedrapet

Foto: Arne Lutro, TV 2 Nettavisen

OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): 41-åringen som er tiltalt for trikkedrapet i Oslo, nektet straffskyld da saken startet i Oslo tingrett tirsdag.

26.04.05 10:40

- Saken er ubeskrivelig tragisk. Uskyldige mennesker har fått ødelagt sine liv. Det er et stort alvor som råder i salen, sa den tiltaltes forsvarer Heidi Bache Wiig da saken startet tirsdag. Hun mener at også hennes klient er et offer i denne saken. Et offer for helsevesenet som ikke behandlet hans psykotiske tilstand.

Mannen svarte nei da dommeren spurte om den tiltalte erkjente straffskyld i forhold til tiltalen. Dette var som forventet fordi mannen ikke husker noe av drapet. Han vil derfor ikke si seg skyldig i noe han ikke vet med sikkerhet at han har gjort.

DNA-bevis
Påtalemyndigheten mener likevel å kunne bevise at det var 41-åringen som gjennomførte drapet. Hans DNA er funnet på drapskniven. Det er også funnet DNA på tiltales caps og bærepose som knytter ham til handlingen.

- Han husker ikke noe, men det begynner vel å gå opp for han at kan ha gjort det her. Det gjør ham veldig trist og nedfor, sa hans forsvarer Bache Wiig til TV 2 Nettavisen før rettssaken startet.

Familie følger saken
Seks dager er satt av til saken, som rystet de fleste 3. august i fjor. 23 år gamle Terje Mjåland ble stukket ned og drept, mens fem andre personer ble knivstukket om bord i 17-trikken ved Bislet i Oslo sentrum.

Til stede i retten er moren og samboeren til Terje Mjåland. De håper at de får følge rettssaken, men skal samtidig vitne i saken.

Til behandling
Rettspsykiatere har konkludert med at den tiltalte 41-åringen var psykotisk da drapet skjedde. Han var dermed ikke strafferettslig tilregnelig og kan ikke dømmes til fengselsstraff. Han kan derimot bli dømt til tvungen psykiatrisk helsevern.

For tiden er mannen til behandling på Dikemark sykehus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.