RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter straffskyld for bodybuilder-drap

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): 41-åringen som drepte den tidligere norgesmesteren i bodybuilding, Marius Kolstad, hevder drapet var nødverge. - Han var et uberegnelig monster, sier 41-åringen.

Det kom frem da rettssaken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

- Han var et uberegnelig monster
Den tiltalte 41-åringen fortalte i retten mandag at Kolstad brukte steroider som gjorde ham til et «uberegnelig monster». Videre sa 41-åringen at Kolstad, som var tidligere norgesmester i bodybuilding, var «svært voldelig».

- Kolstad hadde som hobby å provosere folk, sa tiltalte i retten.

Kolstad og tiltalte er barndomsvenner og hadde et firma sammen frem til 1984.

41-åringen har innrømmet at han tok livet av Kolstad, og erkjenner således selve drapsahandlingen, men han hevder det var nødverge.

Derfor nektet han straffskyld da saken startet mandag morgen.

En 36-åring som i 2002 var tiltalt for det samme drapet, var bare fire dager unna rettssaken, da 41-åringen tilstod drapet.

Først da 41-åringen ble pågrepet for brannstiftelse i 2002 tilstod han at det var ham, og ikke den drapstiltalte 36-åringen, som hadde stått bak det grufulle drapet.

13 knusningsskader i hodet
Kolstad ble funnet drept i sin leilighet 21. mars 1999. Han var tildekket og etterforskerne fant 13 knusningsskader i hodet hans. Ifølge tiltalen ble han drept med et askebeger og/eller en hammer.

Aktor sa under innledningprosedyren mandag at 41-åringen ikke kan påberope seg nødverge ut i fra alle slagene Kolstad ble påført mens han lå i sofaen.

TV 2 Nettavisen føler rettssaken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere