RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter straffskyld for flyttebyrå

Sist oppdatert:
Gjennom et flyttebyrå skal Oslos sentrale kriminelle ha tjent store summer på sykepenger. I dag møtte de i retten.

Mandag skrev Nettavisen om saken der Ridvan Halimi og 11 andre menn gjennom et flyttebyrå skal ha fått utbetalt to millioner i sykepenger

Ingen av de fremmøtte tiltalte erkjente straffskyld da de møtte i tingretten tirsdag.

Ikke kriminell
Av de 12 personene som skal ha svindlet til seg sykepenger gjennom fiktive ansettelser i Det norske Flyttebyrå, er bare 5 tiltalt. Påtalemyndigheten har ikke tatt ut tiltale mot de andre på grunn av prosessøkonomiske årsaker. I tillegg er to av dem døde.

En 36-åring fra Tønsberg var daglig leder og styreleder for Det norske Flyttebyrå AS. Mannen selv er ikke en del av det kriminelle miljøet i Oslo. Ifølge hans forsvarer, ønsket mannen å starte et vanlig flyttebyrå, men ansatte alt annet enn vanlige flyttesjauere. På listen over ansatte står flere som gikk for å være ledere i Oslos kriminelle miljø.

- Selskapet hans var helt i oppstartsfasen. Han begynte først å ansette et par stykker. Da sykemeldingene kom, måtte han ansette flere. Han hadde ingen mulighet til å overprøve legenes beslutning, sier hans forsvarer Thomas Klevenberg til Nettavisen.

Fikk ikke lønn
Aktor Ingunn Mansås Kjærstad sa i retten tirsdag at spørsmålet i denne saken er hvorvidt de tiltalte har hatt et reelt ansettelsesforhold i flyttebyrået, og om de har fått utbetalt lønn før de ble sykemeldt. Tirsdag gikk hun gjennom de skriftlige bevisene i saken i retten. Ut fra dokumentene ser det ut til at alle de involverte ble ansatt kort tid før de ble sykemeldt, og ut fra lønns- og trekkopgavene deres ser det ut til at de ikke fikk lønn før de ble sykemeldt.

Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at det ikke er utbetalt lønn til de tiltalte, og at Det norske Flyttebyrå ikke har dekket de første 14 dagene av sykeperioden slik loven krever. Dermed mener de å kunne påvise at de involverte ikke har vært reelt ansatt i byrået.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere