RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter straffskyld for Munch-ranet

Sist oppdatert:
De fem som er tiltalt for ranet av «Skrik» og «Madonna» nektet straffskyld for ran da rettssaken startet i Oslo tingrett tirsdag.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): I tillegg nektet en sjette tiltalte for heleri av Munch-maleriene. Fem av dem risikerer 17 års fengsel dersom de blir dømt.

Statsadvokat Terje Nybøe har tilbudt strafferabatt dersom noen av de tiltalte opplyser i retten hvor «Skrik» og «Madonna» befinner seg, slik at kunstskattene kommer til rette.

De to maleriene er verdt mellom 650 og 800 millioner norske kroner.

Det var søndag 22. august 2004 at to væpnede og maskerte ranere tok seg inn i Munch-museet på Tøyen, truet vekterne til å legge seg ned, før de klipte ned «Skrik» og «Madonna» fra veggen.

Maleriene ble fraktet ut i en ventende bil. Fluktbilen ble funnet hensatt, og maleriene var borte.

I september fant tiltalte Nataas ifølge sin forklaring disse i en buss som sto bak låven hans i Rælingen. Bildene ble sist sett 24. september på Kjeller, der de ble flyttet til et ukjent sted.

Politiet grep inn for sent, og bildene var allerede borte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere