RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektes egen do

15 leiligheter deler to dusjer og to toaletter. Likevel nektes de utbygging.

(iOslo.no) Hver morgen er det kø utenfor fellesbadene i Maridalsveien 205. Om tre år blir det ulovlig for en utleier å tilby leiligheter med tilsvarende forhold. Til tross for dette nekter Plan- og bygningsetaten bygården å bygge ut, skriver Østkantavisa.

– Jeg lurer på hvilke sanitærforhold Plan- og bygningsetatens ansatte har hjemme hos seg selv når de sier det ikke er «særlige grunner» for å tillate denne ombyggingen, sier styreleder i bygården Oddbjørn Hansen.

Bydelsutvalget i Sagene har enstemmig støttet utbyggingen av Maridalsveien 205.

Bygården ønsker nå å bygge ut, slik at alle leilighetene får eget bad. For å finansiere utbyggingen vil styrelederen bygge 26 nye leiligheter på loftet og fellesbadene. I tillegg ønsker de å bygge et parkeringsanlegg i kjelleren. Resultatet vil bli at bygården bygges ut fire meter mot veien.

Bygården eier selv områdene de ønsker å bygge på, som også er regulert til «byggeområde for bolig». Plan- og bygningsetaten slår fast at naboene ikke har noen grunn til å klage på utbyggingen, og at bygningen heller ikke er verneverdig.

I området rundt har det vært stor byggeaktivitet de siste årene. Svaret fra etaten er likevel at utbyggingen ikke «svarer til de utfordringer som foreligger i forhold til utforming, planløsning og bokvalitet».

– Det føles utrolig urettferdig, sier Hansen.

Les flere nyheter fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere