RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektet asylbarn tannbehandling

Sist oppdatert:
Et asylmottak i Østfold har anklaget et offentlig tannlegekontor for diskriminering.

Veumalleen statlige mottak i Østfold bruker Fredrikstad tannklinikk når asylbarna trenger tannlegehjelp. Nå har mottaket klaget klinikken inn for likestillings- og diskriminseringsombudet fordi et barn som hadde slått ut fortennene ikke fikk behandling før resultatene av blodprøven var klare.

- Det tar jo litt tid å få tatt prøvene, noe som fort kan bety en ukes utsettelse på behandlingene som i de fleste tilfeller er akutt, sier mottaksleder Per Bertilsen til NRK Østfold.

Ifølge NRK Østfold mener Likestillings- og diskrimineringsombudet at en praksis som forskjellsbehandler asylsøkere faller inn under forbudet mot diskriminering.

- Jeg vil ikke spekulere for mye i årsaken til at det var slik. Det er i dag så gode , at vi skal kunne håndtere alle som setter seg i stolen enten de er smittebærere eller ikke.

Fylkestannlegen sier til kanalen at de ikke var klar over rutinene med blodprøver av asylbarna, men at rutiner på hygiene i dag er så gode at klinikken skal kunne ta seg av alle - uansett hvilken smitte de måtte ha. Klinikken har nå endret praksisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere