RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nessa angrer ikke

Sist oppdatert:
Abortbildene som ble vist på NRK2s sendeflate, stammer fra Ludvig Nessa.

Det bekrefter ansvarlig redaktør Jan Hanvold i TV Visjon Norge overfor TV 2 Nettavisen.

- Det var ingen hel film, men klipp som Ludvig Nessa hadde med seg, som ble vist hos oss i dag tidlig, sier Hanvold.

- Vil vekke avsky
Den kristne kanalen TV Visjon Norge sender på NRK2-frekvensen, og abortfilmen har derfor ført til sterke reaksjoner fra de mange som fikk med seg de groteske bildene under frokosten på morgenen mandag.

Abortinngrep ble vist i detalj, samt bilder av flere døde fostre.

- Hele hensikten med å vise filmen er at folk skal få avsky for dette. Det er grotesk for oss alle å se, det er helt forferdelig, men det er viktig at bildene blir vist, sier abortmotstander Ludvig Nessa til TV 2 Nettavisen.

Nessa var også gjest i studio etter at abortfilmen var blitt vist på TV Visjon Norge, der han var med å debatterte det groteske innholdet sammen med flere andre personer.

- Det jeg hadde med meg var autentiske filmopptak fra flere abortinngrep. Opptakene er gjort av mine kolleger i USA, som har fått filme fritt et sted i Romania, forteller Nessa.

Nessa angrer ikke

Medietilsynet skal nå se på saken, som har ført til telefonstorm mot NRK. Tilsynet har blant annet bestilt opptaket fra de som sendte det. Både Medietilsynet og NRK presiserer at statskanalen ikke har noe ansvar for det som ble sendt.

Abortmotstander Nessa angrer ikke på at filmen ble vist, og mener heller bør reagere overfor norske politikere.

- De burde heller ringe til politikere og abortleger i stedet for å reagere på oss som viser fakta. I stedet for å prøve å stoppe fakta, burde de prøve å stoppe de blodige realitetene, sier Nessa til TV 2 Nettavisen.

Sjokkert tidligere
Mannen som hadde med seg filmklippene er langt fra en ukjent mann når det gjelder abort her i landet. Flere ganger tidligere har Nessa sjokkert med både filmer og nærgående bilder fra aborter.

Blant annet stilte han til valg ved fjorårets stortingsvalg for partiet abortmotstanderne. Medlemmene på listen gikk til valg med én eneste sak: Kampen for å gjøre abort ulovlig.

Nessa var tidligere prest, men har blitt fratatt både kappe og krage.

På NRK hver dag
TV-kanalen TV Visjon Norge har 24-timers sending på en satellittfrekvens som alle kan få inn med parabolantenne.

I tillegg har kanalen halvannen times sendeflate hver dag på NRK sin frekvens i Oslofjord-området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere