*Nettavisen* Nyheter.

Nesten-drukningen en gåte

Khadar (15) hevder to gutter forsøkte å drukne ham i svømmehallen. Men ingen har sett noen i hallen da episoden fant sted.

08.12.05 15:57

Politiet i Verdal står nå overfor en vanskelig sak etter at 15 år gamle Khadar Abdulaahi Sharif nær druknet i Verdalsøra svømmehall.

- Vi sliter med misforhold i forklaringene. Lærer, medelever og badevakt har forklart at de oppfattet svømmehallen som tømt da episoden skjedde. Ifølge guttens forklaring skjedde dette mens læreren var tilstede, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Verdal politistasjon til TV 2 Nettavisen.

Mistet tid
Gundersen opplyser at politiet på sett og vis har «mistet» halvannen uke etterforskningstid.

- Den første uken pekte ting i retning av at gutten har vært alene i svømmehallen. Så våkner han (fra koma, red.anm.) og sier at han ble forsøkt druknet.

Ifølge VG Nett, har Khadar og hans far, Abdulahi Mahamed Sharif (43), forklart at to gutter var tilstede, og at en av dem holdt Khadar under vann til han mistet bevisstheten.

Leif Gundersen opplyser til TV 2 Nettavisen at Khadar skal ha forklart noe annet til dem.

- Vi oppfatter det som at han ble dyttet under vannet og at han så har sluppet taket. Så har han svelget en del vann og fått panikk.

Sjekket hallen etter timen
Khadar, som ikke kan svømme, ble funnet på dypt vann av badevakta. Han har gitt et signalement av gutten som skal ha presset ham under, og han mener han skal kunne identifisere ham. Likevel har politiet ikke klart å finne frem til noen konkrete personer.

Det spesielle er at svømmetimen utelukkende var for klassen til Khadar. Ingen, verken elever, lærer, eller ansatte i svømmehallen, har sett uvedkommende i nærheten.

Læreren har forklart at hun sjekket hallen rutinemessig etter timen, og plukket opp enkelte svømme-effekter fra bunnen. Hallen skal da ha vært tom.

- Du uttaler til VG Nett at det kan se ut som guttestreker snarere enn drapsforsøk?

- Når jeg sier det, så er det fordi det ikke har vært noen uoverensstemmelser mellom gutten og andre i forkant av det som skjedde, sier Gundersen.

Ikke mobbet
Khadar skal også ha forklart politiet at det ikke har vært noen tilfeller av mobbing eller trakassering på skolen, ifølge Gundersen.

- Vi kan ikke si at det var forsøk på drap, eller om det kan ha vært en guttestrek. Men dette er voksne barn, eller ungdommer, som kanskje gjør en handling de ikke kunne vite konsekvensene av, sier han, og viser til at det ikke er så uvanlig at gutter dykker hverandre under i svømmehallen.

Khadar er sykemeldt etter episoden. Til Trønder-Avisa sier han at han er redd, og ikke vil tilbake til Verdalsøra ungdomsskole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.