RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nesten enige om budsjettet

Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.
Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet og regjeringspartiene er så godt som enige om revidert budsjett. Men noen vanskelige spørsmål gjenstår.

Etter to runder torsdag kveld meddelte partene at det er god utsikt til løsning, men at alle brikkene ennå ikke er på plass.

– Det gjenstår en del ting til fredag, men det er stor sannsynlighet for at det blir en avtale. Vi bør klare det som gjenstår, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg ifølge NTB.

Hun sier at Ap har fått mye til kampen mot ledighet, mer til innovasjon og fornyelse og en styrking av sykehusøkonomien. Men hun vil foreløpig ikke ut med noen tall, heller ikke hvor mye Aps kravliste summerer seg opp til totalt.

Under den første runden, som førte til brudd tidligere i uken, krevde Arbeiderpartiets påplussinger på rundt to milliarder kroner.

Regjeringspartienes forhandlingsleder, Jan Tore Sanner (H), erkjenner at forhandlingene med Arbeiderpartiet har vært tøffe, men at han tror på en løsning i morgen.

- Det har vært en veldig vanskelig prosess. Vi har vært opptatt av å få til en avtale med Arbeiderpartiet. Det er ingen tvil om at kravene fra Arbeiderpartiet har vært tøffe, og vi har vært nødt til å strekke oss langt. Vi er ikke i mål ennå, men vi håper å få det til fredag, sier Sanner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere