*Nettavisen* Nyheter.

Nesten ingen tror på tabloidene

Vi stoler på NRK, mens tabloidene sliter. Det er essensen i en ny undersøkelse fra Opinion.

05.01.04 10:11

En en profilundersøkelse Opinion har gjort for Aftenposten viser at NRK er den suverene vinner i kampen om troverdighet. Av landets store medier er det statskanalen vi nordmenn stoler aller mest på.

Hele 57 prosent svarer at de stoler på lisenskanalen. I en tilsvarende undersøkelse i 2000, svarte 48 prosent at de stolte mest på NRK.

Opinion spurte nordmenn om hvilke medier de stoler aller mest på av VG og Dagbladet, NRK, TV 2 eller Aftenposten.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Hvem stoler du mest på?
TV 2
NRK
Dagbladet
VG
Aftenposten
Ingen av dem

Se resultat

Kun ni prosent av de spurte sier de stoler på konkurrenten TV 2.

Informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2, synes TV 2 kommer "rimelig bra" ut av undersøkelsen. Mest overraskende synes han NRKs økning på troverdighetsbarometeret er.

- Det finner jeg ingen forklaring på. Det er merkelig, sier Mikalsen til Aftenposten.

Mikalsen tror NRK som mangeårig statskanal fortsatt vil ligge foran de andre på grunn av gammel opparbeidet troverdighet.

- En av sammenhengene kan være at vi helt fra starten har lagt vekt på å fortelle nyheter nedenfra. Vi har forsøkt å fortelle hvordan politiske vedtak og hendelser i samfunnet påvirker folk flest, mens NRK forteller de mer på politikernes premisser, sier Geir Mikalsen.

VGs sjefredaktør, Bernt Olufsen er ikke overrasket over tallene, som han mener avspeiler forskjellene mellom medienes egenart.

- Dette bare bekrefter mønsteret i slike undersøkelser. Folks tiltro til de offisielle nyhetskanaler vil alltid være høy. De fleste forholder seg seriøst til alt som kommer ut fra en høyttaler, selv om det som kommer ut derfra ikke alltid medfører riktighet, sier Olufsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.