*Nettavisen* Nyheter.

NetCom på nett igjen

NetComs kunder kan endelig sende tekstmeldinger og ringe som normalt.

13.06.05 17:54

Nettet til NetCom har hatt store problemer siden søndag ettermiddag. Nå skal imidlertid alt fungere igjen som normalt, melder bedriften i en pressemelding ved 16.45-tiden mandag ettermiddag.

- Ja, nå skal alt virke som normalt. Men vi anbefaler at folk slår av og på telefonen for å være på den sikre siden, forteller informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl, til TV 2 Nettavisen.

Problemene skyldtes en indekseringsfeil i nummerdatabasen. Det er selve søkeindeksen i databasen som ikke har fungert tilfredsstillende etter en oppgradering.

Så langt har ikke selskapet vurdert å gi kompensasjon til kundene for problemene de har vært utsatt for.

- Vi har ikke tenkt på det i kampens hete. Slike ting får vi ta i etterkant, sier Wormdahl.

Problemer i ett døgn
- Alle våre 1,2 millioner kunder har vært rammet. Det har ikke vært slik at ingen har kunnet ringe, men vi har hatt en reduksjon på 20 prosent, oppgir Wormdahl.

Informasjonssjefen forsikrer at mobiloperatøren satte alle kluter til for å rette feilen da den ble oppdaget. Problemene varte fra søndag ettermiddag til mandag ved 16-tiden.

- Er det godt nok at det tar et døgn å rette opp dette?

- Nei. Vi er ikke fornøyd, understreker Wormdahl.

Informasjonssjefen beklager på det sterkeste de problemene dette har medført for kundene, og sier de nå vil endre rutinene for å hindre at problemene gjentar seg.

- Først og fremst handler det om kvalitetssikring av det utstyret leverndøren installerer hos oss, forteller hun.

- Mange sinte telefoner i dag?

- Det har vært begge deler. Noen viser forståelse, andre blir sinte. Jeg forstår godt at folk blir frustrte. Vi har vært frustrerte selv også, medgir informasjonssjefen.

Tapte tekstmeldinger
Mandag formiddag tok NetCom ned SMS-tjenesten i sitt nett for å lette lasten på de sentrale serverne. På denne måten håpte de å gjøre det enklere å komme gjennom med samtaler.

Tekstmeldinger som er sendt i dette tidsrommmet er tapt.

- Tekstmeldinger sendt i tidsrommet mellom klokka ni og tre mandag får du aldri. Andre tekstmeldinger skal komme fram, men noen vil bli forsinket, opplyser direktør for Nett & Produksjon i NetCom, Dag Kleivan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.