RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje

Nettbankkrøll ga innsyn i annens konto

Da Gisle Iversen (20) skulle logge seg på nettbanken, fikk han fullt innsyn i en annen persons konto.

Onsdag kveld skulle Gisle Iversen betale noen regninger for sameiet han er del av. Men da han logget seg på Postbankens nettbank, fikk han seg en stor overraskelse.

- Da jeg kom meg inn, stod det plutselig en annen konto under sameiets konto. Jeg kunne ikke betale noe med kontoen, men jeg hadde fullt innsyn i kontoen, forteller Iversen til Nettavisen.

Dokumentasjon som Nettavisen har fått tilsendt, viser at Iversen kunne se alle transaksjonene til kontoen, og at hans navn også stod oppført som disponent over kontoen.

- Veldig dårlig
20-åringen er meget kritisk til Postbankens sikkerhet som gjorde dette mulig.

- Dette er veldig dårlig. Det var ikke mye penger på den kontoen, men det er merkelig at Postbanken ikke har bedre rutiner for sikkerheten sin, sier Iversen, som varslet Postbanken om feilen torsdag morgen.

- Jeg ringte en kundekonsulent i morges, og de har nå slettet tilgangen til kontoen, sier 20-åringen videre.

Beklager
Etter å ha undersøkt Nettavisens opplysninger, bekrefter Postbanken at en kunde har fått fullt innsyn i en annen kundes konto.

Bankens informasjonssjef Kristin Paus sier feilen skyldes menneskelig svikt, og at banken beklager sterkt det som har skjedd.

- Vi har snakket med en medarbeider som innrømmer å ha gjort feilen. Vedkommende har gjort en tastefeil, og vi beklager sterkt at noen har fått innsyn i en annens konto, sier Paus til Nettavisen, og hevder at dette er første gang noe slikt skjer.

- Aldri skjedd før
- Jeg har snakket med en kollega som har jobbet med nettbank siden 1990, og han sier det aldri har skjedd noe lignende hos oss før.

Postbanken vil nå ta kontakt med kunden som ble rammet av datafeilen og beklage det som skjedde.

Datafeilen vil ikke få noen konsekvenser for medarbeideren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere