RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettverk vil ha Kvarme

Sist oppdatert:
Teologiprofessor Dag Thorkildsen mener foreningen Velferdens lobby for bispekandidat Ole Christian Kvarme (bildet) truer kirkedemokratiet

Thorkildsen mener et nettverk av biskoper og teologiprofessorer jobber for å få Ole Christian Kvarme som ny biskop i Oslo. Kvarme er selv medlem i nettverket Velferden, ifølge Thorkildsen.

– Dette er det mektigste forum du finner i norsk kirkeliv i løpet av det 20. århundre. Det er ingen som har innsyn i hva som skjer der. Dette er en trussel mot hele det kirkelige demokratiet, sier Thorkildsen til NRK.

Dag Thorkildsen har forsket på foreningen Velferden, og han mener nettverket for lengst har utpekt Kvarme som ny biskop i Oslo.

– Det som skrives rundt nominasjonen og avstemningen av biskoper blir et narrespill fordi det hele er avgjort på kammerset på forhånd, sier Thorkildsen.

Oslo bispedømmeråd avgir mandag ettermiddag innstilling om ny Oslo-biskop etter Gunnar Stålsett. Utnevnelse av ny biskop vil skje i mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere