*Nettavisen* Nyheter.

New York Times om Oslo: - Reis nå

Dra nå for å oppleve byen mens den er i forandring, skriver New York Times Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

New York Times har vært i Oslo og råder reiselystne til å ta turen før heller enn senere.

03.11.18 13:30

- Oslo er en av Europas raskest voksende hovedsteder, og det synes, skriver reiseskribent Ingrid K. Williams.

Hun har vært på besøk i Oslo i 36 timer, og i en artikkel i New York Times roser byen som mellom fjord og skog byr på moderne arkitektur, og peker spesielt på utviklingen i Bjørvika og futuristiske Barcode.

- Tiåret siden Operahuset var ferdig har Norges fremtidstenkende hovedstad jobbet med å gjøre spennende arkitektur til sitt trekkplaster, skriver Williams, og råder til å reise for å oppleve Oslo mens byen fortsatt er i forandring.

- Det vil ikke se sånn ut lenge.

Les også: Slik blir Bjørvika i fremtiden

Sørenga og flytende badstu

Williams anbefaler blant annet en tur til Sørenga og langs havnepromenaden, og foreslår blant annet en tur ut i badstueflåten for de som måtte trenge å varme seg litt.

Klikk på bildet for å forstørre.

New York times skryter av Oslo, og trekkes blant annet frem Bar Code og badstueflåten i Bjørvika. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Henie Onstad Kunstsenter frem mens vi venter på nytt Munch- og Nasjonalmuseum, og også Ekebergparken og Kunstnernes Hus får et vellykket besøk i løpet av turen.

Vippa anbefales varmt, og ikke overraskende trekkes hippe butikker i «Norges kuleste nabolag», Grünerløkka frem. Etter en shoppingrunde er Bar Lardo i Møllergata og Territoriet i Markveien er stedet for litt vin, mener Williams.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ekebergparken fikk besøk siste dagen New York Times var på besøk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Litt labert på matfronten, gode på drikkesteder

Tilbake Grünerløkka den siste dagen ønsker Williams å nyte kaffekoppen uten for mye «fuss» og velger Supreme Roastworks, etterfulgt av en tur oppover Akerselva, og deretter trekkes «doughnuts» og kaffe hos Talor og Jørgen frem som en anbefaling.

Reiseskribenten er dog ikke helfornøyd med utvalget av restauranter i hovedstaden, og plasserer oss bak København hva gjelder spisesteder. Likevel gir hun tommel opp til sine valg på turen, Arakata og nye Katla, åpnet av tidligere Poltergeist-kokk Atli Már Yngvason i August.

Etter middag derimot er det ikke mangel på gode steder å der en kan få seg noe å drikke, og Williams trekker frem Torggata botaniske, Oculus, Kulturhuset og Handslag, som alle ligger i området nær Youngstorget.

Les også: Maaemo i Oslo kåret til verdens 35. beste restaurant

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag