RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO raser mot Jens

Sist oppdatert:
- Statsminister Jens Stoltenberg ødelegger hele forhandlingssystemet når han gripper rett inn i det statlige lønnsoppgjøret, hevder NHO-direktør Finn Bergesen.

I et intervju med Aftenposten lørdag tar Bergesen et oppgjør med hva han mener er utidig innblanding i arbeidslivets lønnsforhandlinger. Gleden over at streik i offentlig sektor ble unngått er dermed ytterst begrenset i NHO. Bergesen er skeptisk til alt fra den økonomiske rammen, vi Riksmeklingsmannens innsats og til statsministerens innblanding:

- Vi misliker sterkt det vi har lest. Når Riksmeklingsmannen legger fram en skisse til løsning, er det bare to svar. Man sier ja eller nei, sier Bergesen.

Undergraving

- I det statlige oppgjøret forhandlet man videre på skissen, det vil kunne føre til un dergraving av meklingsinstituttet, sier Bergesen. Når partene møtes for å oppsummere årets forhandlinger og meklinger, vil han ta opp opgjøret som et problem.

- Det hender at partene i et oppgjør trenger hjelp utenfra, gjerne fra Regjeringen, sier Bergesen. Men han legger ikke skjul på at måtene det skjedde denne gang på, er uakseptabel for partene i arbeidslivet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere