*Nettavisen* Nyheter.

NHO raser mot Jens

- Statsminister Jens Stoltenberg ødelegger hele forhandlingssystemet når han gripper rett inn i det statlige lønnsoppgjøret, hevder NHO-direktør Finn Bergesen.

27.05.06 09:05

I et intervju med Aftenposten lørdag tar Bergesen et oppgjør med hva han mener er utidig innblanding i arbeidslivets lønnsforhandlinger. Gleden over at streik i offentlig sektor ble unngått er dermed ytterst begrenset i NHO. Bergesen er skeptisk til alt fra den økonomiske rammen, vi Riksmeklingsmannens innsats og til statsministerens innblanding:

- Vi misliker sterkt det vi har lest. Når Riksmeklingsmannen legger fram en skisse til løsning, er det bare to svar. Man sier ja eller nei, sier Bergesen.

Undergraving

- I det statlige oppgjøret forhandlet man videre på skissen, det vil kunne føre til un dergraving av meklingsinstituttet, sier Bergesen. Når partene møtes for å oppsummere årets forhandlinger og meklinger, vil han ta opp opgjøret som et problem.

- Det hender at partene i et oppgjør trenger hjelp utenfra, gjerne fra Regjeringen, sier Bergesen. Men han legger ikke skjul på at måtene det skjedde denne gang på, er uakseptabel for partene i arbeidslivet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag