Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni år for kjæreste-drap

Sist oppdatert:
17-åringen som drepte kjæresten Ingrid-Elisabeth Berg (16) med fire skudd, er dømt til ni års fengsel.

FÅ SISTE NYTT PÅ MOBIL

Drapet skjedde i Hommersåk i Sandnes 22. januar i år etter en krangel de hadde har på fest tidligere på kvelden.

Få minutter etter drapet ringte 17-åringen selv til politiet og fortalte at han hadde drept dama si. Les samtalen ord for ord her

Gutten var tiltalt for forsettlig drap. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien krevde 11 års fengsel for drapet, og i dag kom dommen. 17-åringen er i Sandnes tingrett dømt til ni års fengsel og 71.378 kroner i erstatning. I tillegg må han betalte 130.000 kroner i oppreisning til hver av foreldrene.

- Foreldrene er skuffet over dagens dom. De var skuffet over aktors påstand om 11 år, og de er nå skuffet over dommen på ni år, sier Gyrid Holmen, som er bistandsadvokat til avdødes foreldre, til TV2 Nettavisen.

- De mener en straff forteller noe om hvor mye et liv er verdt, og da er ni år ikke så mye, sier Holmen.

Foreldrene til Ingrid-Elisabeth Berg håper aktor vil anke Sandnes tingretts dom.

- Belastning for alle parter

Øyvind Gunnar Helgevold som er forsvarsadvokat for 17-åringen, kaller dommen velskrevet og grundig.

- Vi ser at vi har fått gjennomslag for våre argumenter. Min klient var ung da dette skjedde, han tilsto raskt, og vi mener dette ikke var et overlagt drap. Derfor er det riktig at han fikk kortere straff enn hva aktor la opp til, sier Helgevold til TV2 Nettavisen.

Helgevold vil senere diskutere om de eventuelt skal anke dagens dom.

- Her må vi vurdere om vi vil ta omkostningene med en ny rettssak. Dette er en belastning for alle parter i saken, sier Helgevold.

Skulle skyte i foten
Krangelen mellom kjæresteparet i Hommersåk under en fotballfest endte fatalt. Flere telefonsamtaler der Ingrid-Elisabeth sa hun skulle sove hos kompisen, ble for mye for den sinte og berusede 17-åringen.

- Det klikket for meg, fortalte 17-åringen i retten.

Han hentet farens pistol med lyddemper fra foreldrenes soverom og prøveskjøt den i senga på gutterommet. Så sprang han for å konfrontere kjæresten og få respekt

- Jeg dro fram pistolen. Men det virket som hun ikke forsto, på en måte, sier han.

Da bestemte 17-åringen seg for å skade kjæresten sin.

- Jeg ville skyte henne i foten. Da ville hun forstå, forklarte han. Han trodde aldri han skjøt det første skuddet. Skudd nummer to traff henne i magen.

«Det var liksom ikke nok. Da klikket det enda mer. Jeg skjøt henne tre ganger i brystet. Hun lå jo enda og pustet, eller hva det var», uttalte 17-åringen i det første avhøret med politiet.

16-åringen døde av forblødning.

Tente på hus
Den tiltalte 17-åringen var ifølge rettssoppnevnte psykiatere tilregnelig da drapet ble begått. Men de går langt å si at de er bekymret for at han kan komme til å bruke vold senere.

Gutten var bare sju år da han tente på et hus fordi han var sur på naboens dagmamma. Etter drapet er det konstatert at han blant annet har ADHD.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!