RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ni sitter værfast i fjellet

Sist oppdatert:
Skuterfølge værfast i Porsanger. Redningsaksjon er i gang.

Det er satt i gang en redningsaksjon etter ni personer på fjellet mellom Kistrand og Olderfjord i Porsanger kommune. Et skuterfølge på ni personer fra Hammerfest, seks menn og tre kvinner i 20-årene, kjørte i morges fra Doggi i Kvalsund.

– De ni ble overrasket av dårlig vær, sier operasjonsleder Asgeir Aule i Vestfinnmark politidistrikt til Finnmark Dagblad. Skuterfølget ble delt i to, det ene med sju personer og det andre med to.

– Vi har vært i telefonisk kontakt med dem. De er ved skutrene, og har fått beskjed om å forholde seg i ro ved dem. Vi vet, ut fra signaler fra mobiltelefoner til master, i hvilket område de er i, men det er snakk om store områder, sier Aule.

Ifølge Asgeir Aule er dette en kritisk situasjon.

– Ja, dette er relativt kritisk. Vi vet at i hvert fall én av personene i følget er svært dårlig kledd. Politiet er på tur ut, vi har varslet Røde Kors og Sivilforsvaret. Vi har også vært i kontakt med Hovedredningssentralen, men været er for dårlig til at Sea King-helikopteret kan ta av fra Banak, sier Aule.

– Det er svært dårlig vær i området, med null grader og tilnærmet null sikt. Vi jobber derfor med alternative måter å komme oss ut på, sier Asgeir Aule.

Les flere saker i Finnmark Dagblad her

Les også: Uværet raser i Nord-Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere