Niåring bortført av psykisk syk

En psykisk ustabil mann bortførte lørdag en niåring i Vestfold. Deretter truet han med våpen.

11.12.04 18:05

- Noen gutter var ute og lekte i gata da mannen kom bort til dem. Han tok deretter med seg den ene gutten hjem. Vedkommende som ringte inn til politiet, fant ut hvor gutten var og banket på ruta. Da pekte mannen på ham med et våpen, sier operasjonsleder Anne Meyer ved Vestfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kort tid senere ringte politiet hjem til mannen, som bodde i nabolaget like ved der han plukket opp gutten.

- Dramatisk for guttungen
- Det løste seg, og mannen kom da ut med gutten. Det var dramatisk nok for guttungen, men det ordnet seg veldig fint, sier Meyer.

Guttens familie fikk lørdag ettermiddag hjelp fra et kriseteam.

Politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling sier at niåringen ikke ble fysisk skadd etter hendelsen.

- Gutten ble ikke utsatt for noen form for vold. Siktede er syk, og lagt inn på psykiatrisk institusjon, sier Øhrling til TV 2 Nettavisen.

Våpenet mannen truet vitnet med gjennom vinduet med, viste seg til slutt å være et luftgevær.

Strafferettslig tilregnelig?
Ifølge NRK ble politiet varslet om hendelsen i Svarstad klokken 11.30 av naboer som hadde sett hva som skjedde. Etter at situasjonen løste seg, ble mannen fraktet til legevakten i Larvik.

Politiadvokat Lise Dalhaug Øhrling sier til TV 2 Nettavisen at politiet nå skal undersøke om mannen er strafferettslig tilregnelig.

Operasjonsleder Jan Birger Raastad ved Vestfold Politidistrikt sier at mannen som bortførte gutten, ønsket å statuere et eksempel.

- Nabomannen har forklart at han selv hadde en vanskelig barndom, med mobbing og psykiatriske problemer. Han ville statuere et eksempel, og vise alvoret med det han hadde slitt med. Hvorfor det skulle gå utover gutten er nok vanskelig for oss å forstå. Vi har valgt å framstille mannen for lege, da det er tydelig at han ikke har det helt godt med seg selv, sier Raastad til Dagbladet.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.