RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Niåring kastet av bussen

Sist oppdatert:
Lars Herman Lie (9) måtte gå 2,5 km langs farlig, trafikkert vei.

(iBergen.no): Det var torsdag ettermiddag at Lars skulle med bussen hjem fra skolen, men hadde glemt busskortet. Sjåføren mente det var på sin plass å straffe gutten med ikke å la ham få sitte på.

Farlig vei
Lars måtte så ta beina fatt langs en vei som Fjell kommune regner som farlig på grunn av all trafikken.

- Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte da sjåføren nektet meg å være med bussen. Jeg var lei meg fordi jeg måtte gå hjem alene langs veien, sier Lars Herman Lie til Vestnytt.

Faren, Geir Ole Lie, som var på jobb fikk telefon fra sønnen om hva som hadde skjedd, men hadde ingen muligheter for å forlate arbeidsplassen. Han er tydelig rasende over at bussjåføren ikke brukte sunn fornuft og satt med klump i halsen til han visste at sønnen var i sikkerhet.

Gratis skyss
Elever fra første til fjerde klasse i Fjell kommune, som ferdes det samme strekket, får gratis skoleskyss på grunn av at veien er så farlig. Kommunen betaler busselskapet Tide for denne tjenesten.

Det er ikke første gangen lignende episoder har skjedd, melder Vestnytt.

Markeds- og informasjonssjef i Tide Kaare Enæs forteller på generelt grunnlag at elever i denne alderen ikke skal hindres i å få skoleskyss selv om de har glemt kortet. Hovedregelen er imidlertid at barna skal ha med busskort.

Les flere saker på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere