*Nettavisen* Nyheter.

Niåring var tilfeldig voldtektsoffer

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)

Politiet har ikke funnet noen tilknytning mellom niåringen og den voldtektssiktede 17-åringen som kan forklare voldtekten.

19.01.10 23:38

- De har ingen relasjon, så han var et tilfeldig offer ut fra det vi vet nå. Vi har ingen andre indikasjoner, sier politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt til P4.

Den ni år gamle gutten har vært gjennom et dommeravhør der han fortalte hva som skjedd på skoleveien mandag morgen.

Bak en transformatorboks ved Vågsbygd ringvei, noen hundre meter fra Åsane skole, skal 17-åringen ha forgrepet seg på gutten.

- Han har gitt en troverdig og detaljert forklaring, sier guttens bistandsadvokat, Sveinung Johnsen, til P4 og forklarer.

- Samme spørsmål blir av og til stilt med litt mellomrom. Han gir samme forklaring, han retter selv hvis det er ting som avhører sier som han mener er feil, og hele måten han framstår på. Han framstår ikke som en niåring som prøver å gjøre ting verre enn det er, men gir en grei og klar forklaring på hva han ble utsatt for.

Onsdag morgen blir 17-åringen fremstilt for varetektsfengsling. Politiet ønsker fire ukers varetekt, og begrunner dette med fare for bevisforspillelse. 17-åringen er fra samme bydel som niåringen, men de skal ikke ha kjent hverandre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.