RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nils Johan Ringdal er død

Sist oppdatert:
Forfatteren Nils Johan Ringdal omkom på Bali torsdag.

(SIDE2): Forfatteren og historikeren Nils Johan Ringdal (56) er død, melder Dagbladet på nett. Ifølge avisa omkom forfatteren på Bali torsdag.

- De nærmeste pårørende er orientert og nå på vei til Bali, sier førstekonsulent Roy Johansen i publikumstjenesten hos Utenriksdepartementet til avisa.

- Begavet historiker
Ringdal var bosatt i Oslo, men har siden 1989 vært deltidsbosatt i Sørøst-Asia. Han har vært bosatt på Filippinene, i Kambodsja og Indonesia sammen med sin partner, legen Georg Petersen. Han har arbeidet for Verdens helseorganisasjon, WHO, siden 1988.

- Nils Johan var en veldig kunnskapsrik og begavet historiker, fra han publiserte ting på 80-tallet, sier Ringdals redaktør i Aschehoug, Øyvind Pharo, til Side2. Pharo var redaktør på Ringdals siste bok, biografien «Georg Valentin von Munthe af Morgenstiernes forunderlige liv og reiser» om den norske språkforskeren. Boken ble gitt ut 20. mai.

- Han har jo vært bosatt på Bali lenge. Denne boken var på mange måter hans inntreden som fagbokforfatter igjen, sier Pharo.

Forlaget fikk beskjed om dødsfallet via Ringdals nærmeste torsdag.

Fremste sakprosaforfatter
Ringdal regnes som en av Norges fremste sakprosaforfattere. Han har blant annet skrevet en biografi om NS-ministeren Sverre Riisnæs, om verdens eldste yrke i «De prostituertes verdenshistorie» og om Nationaltheatrets historie.

Ringdal har oversatt flere bøker fra tysk, men er i Norge mest kjent for sine bøker om norsk kulturhistorie og okkupasjonshistorie. Han fikk et bredt gjennombrudd i media med sin halvt selvbiografiske essaysamling «Lystens død?» fra 1991.

Jubileumsboka Nationaltheatrets historie 1899-1999 skapte også diskusjon. Den fikk mye omtale i forkant av utgivelsen, og Ringdal uttalte ifølge Dagbladet at historien kunne ha blitt en langt mer saftig affære.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere