*Nettavisen* Nyheter.

Nina har funnet 80 millioner på skattejakt i fjellheimen

Skatteetaten og Nina Schanke Funnemark jakter på firmahytter som unndras skatt.

Skatteetaten og Nina Schanke Funnemark jakter på firmahytter som unndras skatt. Foto: (Skatt Øst)

Skatteetaten avdekker juks med firmahytter.

30.03.15 22:27

I en landsomfattende kontroll av firmahytter, som pågår, har Skatteetaten så langt avdekket over 80 millioner kroner som det ikke er skattet av, skriver Dagens Næringsliv.

De har funnet 41 firmaeiere som har kjøpt fritidseiendom på selskapets regning, men som bruker den privat. I den største saken dreier det seg om over 20 millioner kroner som må beskattes.

- Fritidseiendommen hevdes gjerne å være kjøpt som en investering for å drive utleie eller som bedriftshytte, men nærmere ettersyn avslører ofte at formålet er helt eller delvis privat bruk, sier regiondirektør Nina Schanke Funnemark i Skatt sør til avisen.

Dersom man bruker firmapenger til å kjøpe hytte gis det skattefradrag på investerings- og driftskostnader. Regjeringen varslet ifjor en gjennomgåelse av reglene.

– Jeg mener det er fornuftig å se på dette regelverket. Reglene om naturalytelser generelt er svært kompliserte og detaljerte, og forenklinger ønskes velkommen. Ser man på bakgrunnen for firmahyttereglene spesielt, og normal bruk av firmahytter i dag, er det egentlig ingen grunn til at skattereglene skal sponse dette. Jeg tror derfor ingen bør bli overrasket om reglene blir foreslått opphevet eller ihvertfall betydelig strammet inn, sier partner og advokat Therese Karoline Larsen i PwC til Dagens Næringsliv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.