*Nettavisen* Nyheter.

Nina Jensen går fra WWF til Røkke

NY JOBB: Nina Jensen går fra WWF til Kjell Ingen Røkke. Foto: Halvor Ripegutu

Nina Jensen slutter som sjef i miljøorganisasjonen WWF, for å lede Kjell Inge Røkkes nye miljøsatsing. Vil tjene det dobbelte av søster Siv.

01.11.17 13:49

Søsteren til finansminister Siv Jensen, Nina Jensen, skal lede Kjell Inge Røkkes nye selskap Rosellinis Four-10, som bygger verdens største forsknings- og ekspedisjonsskipet REV (Research Expedition Vessel).

Les: Kjell Inge Røkke skal bygge forskningsskip sammen med WWF: - Jeg vil gi tilbake til samfunnet brorparten av det jeg har tjent

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å skape de mulighetene vi trenger for å redde livet i havet, sier Jensen.

Hun vil få to millioner kroner i årslønn, som er dobbelt så mye som lønnen til søster Siv Jensen.

- Det er viktig for meg at jeg får det samme som andre på tilsvarende nivå i hans system. Hvorfor skal man ha lavere ambisjoner på dette feltet? For meg gjelder det ikke lønna i seg selv, men signalene det sender. Hvorfor skal de som ødelegger planeten tjene mer enn de som prøver å redde den? Jeg har jobbet 15 år i WWF, så det er åpenbart at jeg ikke er lønnsdrevet, sier Nina Jensen til Dagbladet.

Se det nye forskningsskipet:

Kjell Inge Røkke kommenterer Jensens overgang fra WWF slik:

- Jeg er glad og stolt over å kunne offentliggjøre at Nina har akseptert vårt tilbud om å bli CEO for selskapet som skal drive vårt avanserte forsknings- og ekspedisjonsfartøy. Sammen vil vi bedre forståelsen og søke etter mer bærekraftige og miljøansvarlige løsninger for verdens hav. WWF og Rosellinis Four-10 vil fortsette sitt partnerskap som angitt i den eksisterende samarbeidsavtalen.

Kommentaren er lagt ut på på selskapets hjemmeside.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKIPET: Forskningsskipet vil bli 181,6 meter langt og bli verdens mest avanserte forskningsskip når det er ferdig i 2020.Du kan lese mer detaljer om skipet her. Foto: (http://rosellinisfour-10.no/vessel)

Nina Jensen har jobbet 15 år i WWF.

– Nina har vært en god leder for WWF Verdens naturfond i en periode hvor vi har styrket vår posisjon som en av Norges mest innflytelsesrike miljøorganisasjoner. Blant de ansatte ble nyheten tatt imot med både tårer og applaus i dag. Tårer fordi vi vil savne henne, og applaus for hennes fantastiske innsats på vegne av natur og klima. Vi beklager at hun nå velger å slutte, men vi forstår samtidig at hun takker ja til en veldig spennende mulighet hvor hun kan få til solide miljøresultater, sier presseansvarlig Heidi Katrine Bang i WWF på organisasjonens hjemmeside.

Research Expedition Vessel (REV) skal sjøsettes i 2020. Rosellinis Four-10 og WWF inngikk i mai i år en samarbeidsavtale, der målsetningen er å skape konkrete løsninger for å snu den negative miljøutviklingen i havet. Rosellinis Four-10 er et datterselskap av The Resource Group TRG AS, som eies av Kjell Inge Røkke og Anne Grete Eidsvig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag