*Nettavisen* Nyheter.

Njøten trakk seg igjen

Foto: Faksimile Se og Hør

Sent onsdag kveld sendte Stian Njøten en e-post til politiet i Kristiansand der han avlyste dagens avtale om avhør.

(iBergen.no) Dermed har den tidligere torpedoen unnlatt å møte til sitt andre politiavhør.

- Det synes vi er dumt. Det er jo litt spesielt at han selv har gått så høyt ut i pressen og sagt at han har noe å fortelle, men så dukker han ikke opp, sier Kristen Ribe i Agder politidistrikt.

Strandet på stranden
Politiet fikk en e-post sent onsdag kveld. I den fortalte Stian Njøten at han fortsatt befant seg på Gran Canaria og ikke ville rekke avtalen torsdag.

- Vi har fått vite årsaken, men om det var en god eller dårlig grunn vil jeg ikke kommentere, sier politiinspektør Ragnar Ringvoll til iBergen.no.

Han vil heller ikke si hva dette betyr for Njøtens troverdighet, som allerede ble tynnslitt da det kom fram i media at han skal ha likt å fortelle røverhistorier. I desember fortalte Njøten til Se og Hør at ukjente bakmenn skal ha leiet ham som torpedo for å plage daværende rådmann i Bergen kommune Ragnar Fagereng og hans kone Anne Grethe. Tilståelsen hans renvasket ekteparet, som ble dømt for forsøk på forsikringssvindel.

Utilgjengelig
Den tidligere torpedoen ville fortelle politiet hvem som var hans oppdragsgiver, men gjorde seg fullstendig utilgjengelig etter oppslaget i Se og Hør. Verken politi eller presse fikk kontakt på hans mange mobiltelefonnumre. Etterhvert kom det fram at han befant seg på Gran Canaria, der han fortsatt befinner seg.

Til iBergen.no uttrykte Anne Grethe Fagereng forbauselse da Njøten ikke overholdt avtalen med politiet forrige uke.

- Jeg tror ikke han har fått kalde føtter. Han virket så klar den gang vi møtte han. Da fortalte han at han angret og ville gjøre opp. Jeg velger å tro at han dukker opp. Han må vel bare få summet seg litt, sa hun og la til at hun trodde den tidligere torpedoen var redd.

Prøver igjen
Det er ikke blitt gjort noen ny avtale med Njøten, men ifølge Ringvoll jobbes det å få satt av tid til et nytt avhør så raskt som mulig. Dersom han skulle utebli fra nok en avhørsavtale, kan andre tiltak settes i verk.

- Vil det bli aktuelt å pågripe ham?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Vi har ikke drøftet det problemet ennå, sier Ringvoll til iBergen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.