RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nøklebye Heiberg ny UNESCO-leder

Sist oppdatert:
Tidligere stortingsrepresentant og president i Norges Røde Kors, professor Astrid Nøklebye Heiberg er oppnevnt til ny leder av Den norske UNESCO-kommisjonen.

Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet opplyser at departementet har lagt vekt på Nøklebye Heibergs brede erfaring fra norsk politikk og samfunnsliv, hennes internasjonale oppgaver og hennes engasjement innen kulturvern.

«Det er dessuten av vesentlig betyding i UNESCO-sammenheng at Nøklebye Heiberg har markert seg sterkt i verdidebatten i det norske samfunn,» heter det i en pressemelding fra Utdannings- og forskningsdepartementet.

Professor dr. med. Astrid Nøklebye Heiberg (68) er professor i psykiatri ved Universitetet i Oslo og var inntil 1999 president i Norges Røde Kors. Hun har hatt en rekke internasjonale verv, i tillegg til å ha sittet som stortingsrepresentant og statsråd for Høyre.

I dag har Nøklebye Heiberg flere styreverv, blant annet leder hun styret i Norsk institutt for kulturminneforskning, Nidarosdomens restaureringsarbeider, Statens Seniorråd og styremedlem i Helse Øst. Hun var den første styreleder i Senter for medisinsk etikk.

UNESCO er den eneste av FNs organisasjoner som har et etisk mandat. Organisasjonen arbeider for fred og trygghet gjennom å fremme internasjonalt samarbeid innen utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon.

Den norske UNESCO-kommisjonen skal fremme UNESCOs verdier og merkesaker i Norge, gi råd til myndighetene og være et bindeledd mellom UNESCO og fagmiljøene.

24. august utfører Astrid Nøklebye Heiberg sitt første offisielle oppdrag som kommisjonsleder, når FNs minneår for slavehandelen og dens opphevelse markeres i Astrup Fearnley Museet i Oslo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere