RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Noen frekkere?

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Her går de rett ut av butikken med handlevogner fulle av øl.

(iOslo.no) Tre frekke gutter. To fulle handlevogner. 408 bokser øl. X antall fester. Og 36 og 45 timer samfunnsstraff for det som må være et av Norges frekkeste tyverier.

- To stykker gikk inn på forhånd og fylte handlekassene med øl. Den tredje personen sto ved inngangspartiet, og åpnet opp inngangsbøylen ved å aktivere bevegelsessensoren. Så trillet de to andre ut ølen, midt på dagen, sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Han var aktor i saken mot to Oslo-menn på 25 år, som nå er dømt blant annet for dette tyveriet. Øltyveriet ble gjort på Kiwi på Lierstranda i Lier den 28. august 2007.

Se flere overvåkningsbilder nederst i saken

Ølet hadde en verdi på 8263 kroner.

Slapp unna - først
Guttene slapp unna med tyveriet i første omgang.

- De ble ikke tatt der og da. Vi slet med å identifisere dem, sier Henriksbø, som understreker at tredjemann som var med på tyveriet ennå ikke har blitt tatt.

Etter tyveriet ble det sannsynligvis en durabelig fest.

- De forklarte at de hadde drukket opp ølet, sier politiadvokaten.

Flere frekke tyverier
Han forteller at mennene ble identifisert ved at videoen ble sendt rundt til alle ansatte ved politidistriktet. Dermed ble de kjent igjen av noen som nylig hadde hatt med mennene å gjøre.

Denne uken ble de dømt til 36 og 45 timer samfunnsstraff. En av mennene ble bare dømt for dette forholdet, mens den andre også ble dømt for å ha stjålet ikke 6 dyre jakker fra Super G-butikken i Nydalen.

25-åringen forklarte at han og to ikke navngitte kamerater tok to jakker hver med seg ut av butikken da alarmen gikk. De ble imidlertid gjenkjent på overvåkningsvideoer også der.

- Fornøyd
Han måtte imidlertid ikke betale erstatning for jakkene til Super G, fordi de ikke har kommet med noe erstatningskrav i saken.

Begge mennene kom med uforbeholdne tilståelser av sine ugjerninger.

- Jeg er veldig fornøyd med dommen. Dette viser at man tar de frekke tyveriene på alvor, sier Henriksbø.

1636

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere