RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en E18-tunnel stengt

Sist oppdatert:
Nok en tunnel på E18 gjennom Vestfold er stengt på grunn av fare for ras.

Statens vegvesen har stengt nordgående løp i Bolstadtunellen på E18 gjennom Sande i Vestfold. Årsaken er fare for at tunelltaket skal rase ned, melder NRK Vestfold.

På sine nettsider sier ikke Statens vegvesen noe om årsaken til stengingen, men opplyser kun at Bolstadtunnelen har toveistrafikk i ett løp på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Raste 1. juledag
1. juledag raste deler av tunneltaket i Hanekleivtunnelen på E18 ved Sande i Vestfold ut. Til alt hell ble ingen skadet i raset. Tunnelen ble gjenåpnet dagen etter raset, men raskt stengt igjen da vegvesenet fikk dokumentasjon på fortsatt rasfare. Siden har den vært stengt.

Det er fortsatt full stans i begge retninger mellom Bergsenga-krysset og Helland-krysset, og det er uklart når Hanekleivtunnelen vil åpne igjen.

- Gamblet ikke med liv og helse
Torsdag la en undersøkelsesgruppe fra Statens vegvesen fram sin konklusjon om den midlertidige gjenåpningen av nordgående løp i Hanekleivtunnelen dagen etter raset. Gruppens konklusjon er ifølge en pressemelding fra Statens vegvesen at det ble gjort en grundig vurdering i forkant av gjenåpningen.

- Vi er naturligvis glad for å få denne bekreftelsen på at vår vurdering var riktig. Vi gambler ikke med folks liv og helse. Men selvsagt fortsetter arbeidet med å bruke geologisk kartlegging og trekke inn planmessig ingeniørgeologisk kartlegging og tilstrekkelig bergsikring, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes.

I mai skal Stortinget få en orientering om raset i Hanekleivtunnelen på E18.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere