RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en søker trakk seg

Sist oppdatert:
På grunn av alt rotet velger Inger Johanne Sveum å trekke sin søknad på stillingen som barneombud.

- Da det dukket opp en ny søker seks uker etter at søknadsfristen hadde gått ut, trakk jeg søknaden min, sier psykologispesialist Inger-Johanne Sveum (57) til Nettavisen.

Sveum har vært på søkerlisten siden november og er opptatt av barns oppvekstvilkår samt mulighet til å bli sett i samfunnet. På grunn av bråket rundt utlysningen av barneombudsstillingen, har psykologen tidligere vurdert å trekke søknaden. Til sist fikk hun altså nok.

Sveum karakteriserer søkeprosessen som uryddig.

- Dette er svært uheldig for barneombudet som selvstendig institusjon, mener Sveum.

- Jeg ser med bekymring og uro på at barneombudet som instans blir svekket.

Se den offentlige søkerlisten her.

Rotete prosess
Bråket rundt ansettelsen av nytt barneombud har vært mye omtalt i media den siste tiden. Nettavisen meldte onsdag at nytt barneombud vil koste 500.000 kroner. Regningen for arbeidet med utnevnelsen av nytt barneombud etter at Manuela Ramin-Osmundsen måtte gå, blir stor.

I tillegg til dette har det nylig kommet fram at en av søkerne, Lovleen Brenna, trakk sin søknad fordi hun kjente nyutnevnt statsråd Anniken Huitfeldt.

Tone Fløtten er søkeren som ble oppfordret av byrået Delphi Consulting AS til å søke på barneombudstillingen. Delphi Consulting er utnevnt til å hjelpe Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) med å velge nytt barneombud. Fløtten er daglig leder i Fafo, en stilling Anniken Huitfeldt har permisjon fra mens hun er barne- og familieminister.

Les også: Jeg vil bli nytt barneombud.

Tone Fløtten har også Kari Borch-Due og Rose A. K. Wandera Bråtane søkt etter fristens utløp.

Kjenner ikke Huitfeldt
Inger-Johanne Sveum opplyser til Nettavisen at hun ikke kjenner verken Huitfeldt eller Knut Storberget (Ap) som er utnevnt til settestatsråd i saken. Inhabilitet har ingenting med at Sveum valgte å trekke sin søknad.

- En rotete prosess, avslutter Sveum.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere