*Nettavisen* Nyheter.

Nok et Valla-trusselbrev

Også TV 2 har mottatt et brev med drapstrusler mot Gerd-Liv Valla.

25.01.07 19:22

Torsdag fikk Oslo-politiet melding om to nye trusselbrev. Det ene kom til TV 2s nyhetsredaksjon i Oslo.

- Vi har fått melding om enda et brev som er kommet til et av mediene. Vi har ikke fått det inn ennå, men det høres ut som det er det samme brevet som andre har mottatt, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

- Brevskriver ville være sikker
Mandag mottok LO-leder Gerd-Liv Valla et brev i sin private postkasse, der hun ble truet på livet. Det samme brevet mottok LO og redaksjonen i Aftenposten.

Onsdag fikk politiet melding fra en annen Oslo-avis om at også de hadde fått trusselbrevet.

Til sammen er det dermed nå snakk om seks like trusselbrev.

- Etter hvert er det mange som har fått brevet. Det kan jo tyde på at brevskriveren ville være sikker på å få offentlig omtale, sier Kristiansen.

Brevene blir nå analysert av politiet, i håp om å finne spor etter avsenderen.

Valla avhørt hjemme
Sikkerheten rundt Valla er skjerpet etter drapstrusselen, og derfor valgte politiet onsdag å avhøre henne om brevene hjemme i hennes leilighet på St. Hanshaugen i Oslo.

- Hun ble avhørt hjemme, men jeg kan ikke komme inn på detaljer i det. Avhøret varte i halvannen til to timer, sier Kristiansen til Nettavisen.

Han legger til at det kan ta litt tid før resultatet far analysen av brevene er klar. Nye avhør av Valla vil de også vurdere dersom det skulle dukke opp ting som de må spørre henne om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.