RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokas-ansatte får erstatning

NOKAS-RANET: Avfotografering av overvåkningsvideo fra banklokalene, som viser ranerne i aksjon
NOKAS-RANET: Avfotografering av overvåkningsvideo fra banklokalene, som viser ranerne i aksjon (Scanpix)
Sist oppdatert:
30 Nokas-ansatte har fått mellom 30.000 og 60.000 kroner i voldsoffererstatning etter ranet i 2004.

- Dette er veldig hyggelig og vel fortjent. Her er det ikke snakk om fysisk vold, men psykisk vold, sier advokat Gisle Johnson, som har representert de ansatte i saken for Finansforbundet, til Stavanger Aftenblad.

Det var kun fire ansatte i Nokas som fikk 80.000 kroner hver i oppreisning da saken ble behandlet i rettssystemet. Domstolene mente da at de resterende ansatte, som også var på jobb under ranet, ikke var tilstrekkelig berørt til å få erstatning.

Finansforbundet som organiserer de ansatte, var uenige og søkte om voldsoffererstatning på vegne av 35 ansatte. Men dette ble avvist i januar i år.

Kontoret for voldsoffererstatning la til grunn at de ikke ble direkte truet under ranet, og hadde derfor ikke krav på noen erstatning.

- Torsdag fikk jeg beskjed om at vedtaket er omgjort. Så langt har 30 stykker fått erstatning, sier advokat Gisle Johnson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere