RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokas-naboer har irrasjonell frykt

Sist oppdatert:
De lever ikke i fare og deres frykt er irrasjonell. Det sier namsretten om naboene til det nye Nokas-bygget i Stavanger.

Retten mener at «risikoen for ran mot Nokas-bygget og skade på barn eller andre i området er minimale og at risikoen ligger innenfor den grunnrisiko som vi alle er utsatt for i dagliglivet», skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge namsretten utgjør lastebiltransport og annen biltransport i nærområdet en betydelig større fare enn Nokas.

En million år
Naboene gikk til retten for å få Norsk Kontantservice (Nokas) flyttet fra sitt nærområde på Frøystad. Men i Namsretten ble de knust.

Retten har lagt mest vekt på utredningene fra Scandpower og Sintef, der det er beregnet at det vil gå en million år mellom hver gang et barn blir drept i området. Sannsynligheten for ran er beregnet til hvert sjuende år, skriver Stavanger Aftenblad.

Bli vant til våpen
Likevel mener Nokas selv og politiet at faren for ran er såpass stor at barnehagebarna i Frøystad barnehage bør venne seg til synes av våpen. Ransøvelsen ble kjent da daglig leder Frauke Hammer i Frøystad barnehage vitnet i Namsretten.

- Det er også foreslått at politiet skal komme og vise barna våpen, slik at de blir fortrolig med våpen . Ønsker vi at barna skal vokse opp i et samfunn hvor de er fortrolige med våpen, sa en rystet Hammer til TV 2 Nyhetene.

Nokas flyttet til Gausel, ved boligområdet Frøystad Gård, like etter ranet på Domkirkeplassen 5. april i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere