RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokas-raneren som gikk fri

(Overvåkningskamera)
Sist oppdatert:
Her er raneren som riksadvokat Tor-Aksel Busch mener var med på Nokas-ranet, men som i dag er en fri mann.

Tirsdag starter forsvarerne sine forsvarstaler for lavere straff i Nokas-saken. 11 domfelte risikerer å måtte sone lenger enn de ble dømt til i lagmannsretten.

- Man har konstatert at det var 11 ranere, og disse vet man hvem er, sa riksadvokat Busch i Høyesterett.

Her kan du se direkte fra Høyesterett tirsdag.

Bare én av de 11 ranerne er fortsatt på frifot.

Kjørte gjennom sperringene
På bildet ser du en svensk-albaner ved navn Jusuf Hani. Før Nokas-ranet i Stavanger kom han til oljebyen sammen med Nokas-dømte Ikmet Kodzadziku. Timer etter dødsranet, forsvant de to fra byen i en sølvgrå Saab.

På veien ble de kontrollert av politiet som hadde sperret veiene ut av byen etter ranet. Bildet over er tatt på en bensinstasjon mens Hani og Kodzadziku fylte bensin.

Pengeplukker
Politiet mener at Hani var en av pengeplukkerne som fulgte Toska inn i banken.

Men mens Ikmet Kodzadziku ble tatt i Göteborg like etter ranet, og har siden sittet bak lås og slå for ranet, kom Hani seg unna.

I retten har Kodzadziku hele tiden hevdet sin uskyld, og påstått at han var i Stavanger i annet kriminelt ærend. Det har han ikke blitt trodd på i to rettsinstanser. Det betyr at også Hanis eventuelle alibi har fått en betydelig knekk før han eventuelt entrer norsk rett en gang i fremtiden.

Internasjonalt etterlyst
- Jeg kan vel si at dommen i lagmannsretten gjør at skjellig grunn til mistanke er forsterket, sier etterforskningsleder i Nokas, Bjørn Kåre Dahl, til Nettavisen.

Hani er internasjonalt etterlyst, siktet for Nokas-ranet. Riksadvokat Tor Aksel Busch sa i Høyesterett mandag at man har informasjon om den etterlyste, men at han offentlig ikke ville si hva politiet vet om Hani.

- Vi har ny oppdatert informasjon om denne personen, men jeg ønsker ikke å legge det fram i denne rett, sa Busch i Høyesterett.

Sett i Sverige
Også etterforskningsleder Dahl er sparsom med opplysninger om jakten på Hani. Politiet ønsker ikke å gi svensk-albaneren informasjon om hva de vet.

- Vi har kontakt med våre sambandsfolk i utlandet. Hva de gjør vet jeg ikke, sier Dahl.

Hani har tilknytning til den svenske albanerligaen som holder til i Göteborg. Nettavisen har tidligere fått informasjon om at han har blitt sett i byen.

Det har også blitt spekulert i om Hani har reist tilbake til tidligere Jugoslavia der han opprinnelig kommer fra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere